Welcome加拿大时时彩技巧为梦而年轻!

微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
    Gulliver has a friend who recently gave up his job to study for "The Knowledge", the notoriously difficult programme that London's black-taxi drivers must pass through before getting a license. Would-be cabbies must first gain an encyclopedic (百科全书式的) knowledge of the capital's central district--some 25,000 streets and approximately 20,000 landmarks--and be able to recite the best way of navigating between them. Studying for "The Knowledge" typically takes from two to four years. 
    The sacrifice used to be worth it. Although driving a taxi for a living is undoubtedly hard work, cabbies earn a decent wage, choose their own hours and usually manage to spend a few weeks a year at their holiday villas in Spain. Alas, for Gulliver's friend, it is no longer a job with prospects. Leaving aside that learning routes by rote in an era of satellite navigation is a waste of everyone's time, the reason that cabbies put themselves through such a tough selection process is so they can earn the privilege of picking up passengers off the street, which only they are legally allowed to do. 
Uber is malting this privilege increasingly irrelevant. The firm uses a smartphone platform to bring passengers and drivers together. It is on its way to cornering the world taxi market--although, like many cabbies, it is taking a circuitous (迂回的) route. Several American cities, including Portland, have ordered the firm to suspend operations, while whole countries, such as Germany, have outlawed it. 
    Still, these are mere bumps in the road. The latest report by Certify, which tracks business-expense claims, found that for the first time the majority of "ground transportation receipts" were for rides in Uber cars. In the second quarter of 2015,55% of such business expenses emanated (起源) from that single company, compared with 43% on all other taxi services. According to Certify, whose respondents are overwhelmingly American, the cities in which businessmen are most likely to use an Uber car are San Francisco (79%), followed by Dallas (60%) and Los Angeles (54%). It is easy to see why. Uber is cheap, reliable and easy to use. You know which driver is coming for you and the driver knows you. There is no need to play a game of hailing leapfrog (交替前进) with competitors along busy streets, in the hope of finding a taxi with a light on. 
    On a recent trip to New York, Gulliver's young daughter was desperate to take a ride in a yellow taxi because she had seen them on posters. So we took a ride as a tourist attraction. When it came to pulling our suitcases back to JFK, though, it was much more convenient to call an Uber car. Gulliver worries for his friend's choice of new career. How long will it be before he becomes little more than a curiosity for those wanting to experience ye olde England? 
1.[单选题]According to the author, which of the following statements about Uber is TRUE?
  • A.It has a privilege to use a smartphone platform.
  • B.It provides illegal service in American cities.
  • C.It may be completely suspended in the near future.
  • D.It has met some obstacles in its fast booming.
  • 解题思路:根据题干中的Uber可定位至文章第三段第三句。 事实细节题。该句指出,在优步不断抢占世界出租车市场的同时,它也在经历着一段较为曲折的发展路线,作者在随后的一句中列举了在美国和德国优步发展遇到的一些阻力与麻烦,这与D“它在快速发展中遇到一些阻碍”陈述一致,故D为正确答案。A“它有使用智能手机平台的特权”,该段第二句虽然指出优步使用智能手机平台,但是并没有说它在这方面拥有特权,故排除;B“它在美国城市提供非法服务”,该段最后一句提到一些美国城市要求优步暂停服务,但并没有说它是非法的,故排除;C“它在不远的将来可能会被完全停止”,这一点在文中并未提及,并且在第四段中作者显然对优步的发展仍然持乐观的态度,故可排除。
2.[单选题]What does the author think of the traditional taxi service?
  • A.It will be replaced by Uber soon.
  • B.It will become a tourist attraction.
  • C.It will not be a promising career any more.
  • D.It will become a symbol of the old England.
  • 解题思路:由题干中的taxi service定位至文章最后一段第二至五句。 观点态度题。定位句提到,格列佛及家人在美国把乘坐出租车当成了一个旅游项目,而在实际的代步工具上还是选择了优步,可见,作者认为出租车的实用性不如优步,表达了对出租车行业的担忧,并在该段最后一句指出,再过多久他也会仅仅成为那些想要领略“旧日英伦”风情的人们心目中的稀奇物? 可见,作者认为这个行业前景不佳,故答案为C。A“它将很快被优步取代”,说法过于绝对,作者虽然认为优步现在的发展很快,但也没有说它可以很快取代传统的出租车行业,故排除;B“它将成为一个旅游项目”,虽然作者提到格列佛因女儿的要求将乘坐出租车当成了旅游项目,但并没有说整个出租车行业将来会被人们当成旅游项目,推理比较牵强,故排除;D“它将成为旧日英伦的象征”,这是对文章最后一句的曲解,这里是表达作者的担忧,他怕出租车行业未来将会过时,从日常生活服务中消失,故排除。
3.[单选题]According to the passage, "The sacrifice" (Line 1, Para.2) refers to __________.
  • A.the expense of spending luxurious holidays in Spain
  • B.the waste of time to remembering London streets
  • C.the efforts of grasping the transportation knowledge
  • D.the hardship of living as a London taxi driver
  • 解题思路:由题干提示定位至文章第二段第一句。 语义理解题。定位句指出,这种牺牲在过去是值得的,再结合首段最后一句可知,司机们要掌握大量的伦敦交通信息,通常需要花费两到四年的时间,可见,题干中的rnle sacrifice是指“司机们掌握交通知识所付出的努力”,故答案为C。A“在西班牙奢华度假的花费”,第二段第二句提到,过去司机们可以在西班牙别墅里度假,但这是作为牺牲的回报,因此该项可排除;B“记住伦敦街道所浪费的时间”,第二段第四句指出,在卫星定位的年代背诵行车路线是在浪费每个人的时间,这是作者对司机所付出牺牲的评价,也不是The sacrifice本身,故排除;D“在伦敦开出租车谋生的艰辛”,第二段第二句指出,虽然身为出,出租车司机谋生很艰苦,但还是可以享受到假期等,可见,这不是The sacrifice的内容,故排除。
4.[单选题] What do we know about "The Knowledge"?
  • A.It is an encyclopedia about London streets.
  • B.It is an exam would-be cabbies must pass.
  • C.It is a navigation between the landmarks.
  • D.It is a license for the cabby profession.
  • 解题思路:由题干中的“The Knowledge”定位至文章首段第一句。 事实细节题。文章开篇首句指出,这是伦敦的每一位出租车司机在取得执照前都必须通过的一个项目,接下来介绍了这个项目所包含的内容,要求出租车司机掌握首都核心地区近25000条街道 和约2万个路标这样百科全书式的知识,并能够背诵出它们之间通行的最佳路线,故答案为B。A“它是一本关于伦敦街道的百科全书”,这是对第一段第二句的曲解,原文的意思是说,出租车司机掌握首都核心地区近25000条街道和约2万个路标这样百科全书式的知识,故排除;C“它是地标之间的导航”,该项未能正确理解第一段第二旬中be able to recite the best way of navigating between them,故排除;D“它是出租车行业的营运执照”,根据原文,The Knowledge是得到执照需要通过的考核,而并非执照本身,D与原文意思不符,故排除。
5.[单选题]The data mentioned in Paragraph 4 implies that __________.
  • A.Uber's market share has already surpassed that of all other taxi companies
  • B.Uber is most popular with businessmen in American cities
  • C.Uber has bought most of the ground transportation receipts
  • D.Uber is providing clients with cheap and convenient services
  • 解题思路:由题干中的关键词data和Paragraph 4可定位至文章第四段第三句。 推理判断题。定位句指出,优步在2015年第二季度的营业额占市场份额的55%,而所有的其他出租车公司合在一起才占到43%,由此可以推断,优步的市场份额已经超过了出租车公司,故答案为A。B“优步在美国城市中最受商人的欢迎”,该段第四句中列举了三个数据,分别反映了三个商务人士最倾向于使用优步的城市各自的市场占有率,但这不能说明在所有美国城市中都是商务人士最喜欢用优步,故可排除;C“优步购买了大部分地面交通收据”,这是对该段第二句的曲解,原句的意思是:优步车辆的“地面交通消费凭据”首次占到绝大多数,故排除;D“优步给客户提供价格低廉、便捷的服务”,优步的服务是否廉价和便捷从本段的数据中并不能做出判断,故排除。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:D,C,C,B,A